Gospod – Holy Metal en de Zeven Zonden

Artiest: Gospod -- Genre: hard  -- Trefwoorden: religie  songtekst  School of Life 

Zeven hoofdzonden – onuitroeibaar in de mens, een klassieker in de kunst. Van Jheronimus Bosch (of toch niet) tot Jan Smit (zeker niet). In de zee van ruimte tussen die twee, kan de zoekende mens Gospod vinden. Cвященный металл, holy metal – het zou een zonde zijn zo’n vondst niet door te geven.


Greed

The Main Sins of Humanity (2021) telt zeven tracks, wat geen verrassing zal zijn. Greed (hebzucht) is de eerste, en dan wil je meteen meer.

Tekst werd nergens online gevonden. Maar zie hier, met спасибо (dank) aan Gospod zelf.


   О, святой ангел
   Ходатайствуйщий перед господом нашим
   За душу мою, и тело мое и жизнь мою грешную
   Не оставь меня грешного
   И не отступи от меня за все грехи мои
   Прошу тебя

   Не дай лукавому демону
   Завладеть душой моей
   Укрепи мою слабую и податливую душу

   Ваш пресвятый царь ваш
   Ваш пресвятый царь ваш

   Прости мне все грехи
   Которыми я оскорбил тебя за всю мою не праведную жизнь
   Прости все мои прегрешения
   Которые я совершил в день минувший
   Сохрани душу мою от разных искушений
   Чтобы я не прогнил

   Ваш пресвятый царь ваш
   Ваш пресвятый царь ваш



IJver

Het jaar is nog jong, maar voor Gospod al vruchtbaar. De plaat met zeven zonden heeft ook al een opvolger. Semitskiye bojestva (Семитские божества), toelichting onder de video op YouTube.

Onderstaande twee van het jaar daarvoor; luiheid kun je Gospod alvast niet verwijten. Meer over de (taal van) zeven zonden onder de video’s.


Evil

Van Amen (2020).



Precept

Van Deceased (2020).



Luisteren: Bandcamp, Spotify.
Zien: Instagram, VK.
YouTube band en onderwerp.


Main sins (Главные грехи)


   Superbia (hoogmoed): гордость
   Gula (onmatigheid): чревоугодие
   Invidia (afgunst): зависть
   Ira (woede): гнев
   Avaritia (hebzucht): алчность
   Luxuria (lust): блуд
   Acedia (luiheid): уныние


Meer

Zie The Seven Deadly Sins (Facts Base, 2019, 10 m).

Zie/lees


The Seven Deadly Sins
(The School of Life, 2017, 7 m)



De meeste muziek hier staat ook in een R1 afspeellijst op YouTube (op volgorde van plaatsing). ‘Evil’ en ‘Precept’ kunnen/mogen daar niet bij.
Zie ook Best Russian Music en Russian Song Lyrics.

Meer

muziek

До свиданья, дорогая!

Bandje uit Sint-Petersburg dat een soort van postpunk/indiepop maakt. Nog niet zo lang, dus nog niet veel. Wel al een paar heel geslaagde nummers, met originele clips. До свиданья, дорогая is de Russische titel voor de film The Goodbye Girl (1977), en dat heeft er helemaal niets mee te maken.

Manizha 3x

Met Russian Woman stuurt Rusland zangeres Manizha (= Манижа Сангин, 1991) naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam (18-22 mei). Een lied met een boodschap, die niet bij iedereen goed valt.

Йорш (Yorsh) 3x

Wij zijn punkrock, ons leven is littekens, de staat is de voornaamste vijand: Йорш (of Yorsh) in drie delen, van 2010 tot 2020. Ёрш is bier met wodka en de oude naam. Punk uit Podolsk (= Подольск), sinds 2006.

Пионерлагерь Пыльная Радуга (ППР)

Weinig nodig om te melden vooraf. Of het zou moeten zijn dat Пионерлагерь Пыльная Радуга (Pionerlager Pylnaya Raduga) Pionierskamp Stoffige Regenboog betekent. Luister naar het antwoord op (of dankwoord aan) Nirvana vanuit Тверь (= Tver).

25/17 3x

Pop (of rap light) die je 24/7 kunt horen. Bij wijze van spreken dan. Als het zou moeten. Vroeger (tot 2009) onder de naam Иезекииль 25:17 – naar het Bijbelvers in Ezechiël (= Иезекииль), vooral bekend van de recitatie door Samuel L. Jackson in Pulp Fiction (1994).

дурной вкус (durnoy vkus) 3x

Drie van Дурной Вкус (Durnoy Vkus), dat slechte smaak betekent (zie synoniemen, Reverso en Академик). Het is ook de Russische titel van Bad Taste (1987), de debuutfilm van Peter Jackson. Band uit Sint-Petersburg, de muziek smakelijk, wel wat aan de koude kant.
Made with PoppyGo