Dora & Tanny Volkova – Doradoera

Artiest: Dora Tanny Volkova -- Genre: pop 

Dora, of Дора, ook wel mentaldora, eigenlijk Дарья Шиханова, komt uit Саратов (Saratov) en is van 1999. Een prille twintiger dus, maar presenteert zich als nog jonger. Maakt naar eigen zeggen ‘cute rock’ en daar zal het wel mee van doen hebben.


Superdoera

In Дорадура (Doradoera) heeft Dora het over zichzelf. Want Dora maakt dingen mee en er gaan dingen mis. Met afspraakjes en zo. Bevliegingen van het hart. Allemaal omdat (всё потому, что) Dora doera (Дора – дура): Dora is een dwaas. Dora zelfs Супер-дура, superdwaas, superdoeradoradoera. Best catchy, en leuk om te proberen mee te doen met die alliteratie, maar het neigt nogal naar tienerpop. Zeker als je de clip ziet die hier niet mag. Er is trouwens ook een tekstclip, een karaoke-pianoversie en een akoestische uitvoering, eveneens geen van alle toegestaan of mogelijk.


Tanny Volkova

Gelukkig is daar Tanny Volkova (Таня Волкова), ook van 1999, uit Odessa, Oekraïne – maar Tanny spreekt Russisch, en rap ook. Is van oorsprong vlogger, en dat merk je aan de introductie van haar Doradoera. Waarin ze zegt dat dit niet echt een cover is, maar haar versie. Met gitaar en bas en drum, wat het zoete compenseert, en dan klinkt het gewoon cупер.

Met, onder de video op YouTube, als commentaar van Dora zelf: Да хватит прикидываться, ты же и есть Дора (stop met doen alsof, jij bent Dora), maar dan doet ze Tanny toch tekort.

Tekst



Gezusterlijk

Daarvan moest wel een ontmoeting komen, en een gezamenlijke versie. Tegelijk een kleine wedstrijd in wie het best nog vijftien lijkt. Zie Поем песни с Дорой (liedjes zingen met Dora, 2020, 7 m), aangekondigd in встреча с моей… сестрой?? (onmoeting met mijn… zus??, 2020, 9 m), met als bekroning de versie hieronder.



Meer Dora op Instagram, Spotify en VK; portret/биография op 24 сми.
Meer Tanny op Instagram en YouTube; portret/биография op 24 сми.


De meeste muziek hier staat ook in een R1 afspeellijst op YouTube (op volgorde van plaatsing).
Zie ook Best Russian Music en Russian Song Lyrics.

Meer

muziek

До свиданья, дорогая!

Bandje uit Sint-Petersburg dat een soort van postpunk/indiepop maakt. Nog niet zo lang, dus nog niet veel. Wel al een paar heel geslaagde nummers, met originele clips. До свиданья, дорогая is de Russische titel voor de film The Goodbye Girl (1977), en dat heeft er helemaal niets mee te maken.

Manizha 3x

Met Russian Woman stuurt Rusland zangeres Manizha (= Манижа Сангин, 1991) naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam (18-22 mei). Een lied met een boodschap, die niet bij iedereen goed valt.

Йорш (Yorsh) 3x

Wij zijn punkrock, ons leven is littekens, de staat is de voornaamste vijand: Йорш (of Yorsh) in drie delen, van 2010 tot 2020. Ёрш is bier met wodka en de oude naam. Punk uit Podolsk (= Подольск), sinds 2006.

Пионерлагерь Пыльная Радуга (ППР)

Weinig nodig om te melden vooraf. Of het zou moeten zijn dat Пионерлагерь Пыльная Радуга (Pionerlager Pylnaya Raduga) Pionierskamp Stoffige Regenboog betekent. Luister naar het antwoord op (of dankwoord aan) Nirvana vanuit Тверь (= Tver).

25/17 3x

Pop (of rap light) die je 24/7 kunt horen. Bij wijze van spreken dan. Als het zou moeten. Vroeger (tot 2009) onder de naam Иезекииль 25:17 – naar het Bijbelvers in Ezechiël (= Иезекииль), vooral bekend van de recitatie door Samuel L. Jackson in Pulp Fiction (1994).

дурной вкус (durnoy vkus) 3x

Drie van Дурной Вкус (Durnoy Vkus), dat slechte smaak betekent (zie synoniemen, Reverso en Академик). Het is ook de Russische titel van Bad Taste (1987), de debuutfilm van Peter Jackson. Band uit Sint-Petersburg, de muziek smakelijk, wel wat aan de koude kant.
Made with PoppyGo