Grivina 3x

Artiest: Grivina -- Genre: elektro 

Grivina (ook wel Dasha Grivina) komt uit Abakan, dat in Zuidoost-Siberië ligt. Is nog niet oud (van 2000) maar komt dus van ver. Haar muziek is (als de teksten) niet heel hoogstaand, maar dat is in het genre geen vereiste. 222K volgers op Instagram; Grivina komt van ver en gaat nog verder.


Я хочу (2018)

Я хочу так хочу = Ik wil zo graag; я хочу тебя до утра = ik wil je tot de ochtend. Я с тобой улечу = ik vlieg met je weg; где не был ни ты, ни я = waar jij niet was, noch ik.

Tekst
Clip (alleen) op YouTube



Мальчик Party (2018)

Een jurk gaat kapot (ты срываешь с меня платье = je scheurt mijn jurk), maar naar de hel ermee (к чёрту его). Ik heb nodig (мне нужен) alleen jij jij jij (только ты ты ты).

Tekst
Clip op YouTube



Пальцами по губам (2019)

Ik sluit mijn ogen (я закрываю глаза) en word meegesleept (и меня тащит) van de avond tot de ochtend (с вечера и до утра).

Tekst
Tekstclip
Clip op YouTube



Meer op Википедия, VK en deze website.
Een биография (biografie) in 2 minuten hier.
Bonus: Девочку несёт (Meisje draagt).



De meeste muziek hier staat ook in een R1 afspeellijst op YouTube (op volgorde van plaatsing).
Zie ook Best Russian Music en Russian Song Lyrics.



laatste bewerking 28-02-2021

Meer

muziek

До свиданья, дорогая!

Bandje uit Sint-Petersburg dat een soort van postpunk/indiepop maakt. Nog niet zo lang, dus nog niet veel. Wel al een paar heel geslaagde nummers, met originele clips. До свиданья, дорогая is de Russische titel voor de film The Goodbye Girl (1977), en dat heeft er helemaal niets mee te maken.

Manizha 3x

Met Russian Woman stuurt Rusland zangeres Manizha (= Манижа Сангин, 1991) naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam (18-22 mei). Een lied met een boodschap, die niet bij iedereen goed valt.

Йорш (Yorsh) 3x

Wij zijn punkrock, ons leven is littekens, de staat is de voornaamste vijand: Йорш (of Yorsh) in drie delen, van 2010 tot 2020. Ёрш is bier met wodka en de oude naam. Punk uit Podolsk (= Подольск), sinds 2006.

Пионерлагерь Пыльная Радуга (ППР)

Weinig nodig om te melden vooraf. Of het zou moeten zijn dat Пионерлагерь Пыльная Радуга (Pionerlager Pylnaya Raduga) Pionierskamp Stoffige Regenboog betekent. Luister naar het antwoord op (of dankwoord aan) Nirvana vanuit Тверь (= Tver).

25/17 3x

Pop (of rap light) die je 24/7 kunt horen. Bij wijze van spreken dan. Als het zou moeten. Vroeger (tot 2009) onder de naam Иезекииль 25:17 – naar het Bijbelvers in Ezechiël (= Иезекииль), vooral bekend van de recitatie door Samuel L. Jackson in Pulp Fiction (1994).

дурной вкус (durnoy vkus) 3x

Drie van Дурной Вкус (Durnoy Vkus), dat slechte smaak betekent (zie synoniemen, Reverso en Академик). Het is ook de Russische titel van Bad Taste (1987), de debuutfilm van Peter Jackson. Band uit Sint-Petersburg, de muziek smakelijk, wel wat aan de koude kant.
Made with PoppyGo